11. května 2011

Pikalocke Α: Pravidla

Pikalocke byl můj první pokus o nuzlocke challenge na hře, kterou jsem nikdy pořádně nehrál (dohrál jsem z první generace pouze Red) hraný na GBC (žádný emulátor, originální HW). Bohužel, jak si můžete přečíst v postu "Pikalocke Ω: Prokletý run" se nezdařil z technických důvodů. Určitě se ale pokusím o další hned jak budu mít příležitost!

A ano, byl zde původně lepší text, ale ten se také ztratil, zůstaly jenom původní pravidla mého challenge.

Závazná pravidla Pikalocke:

  1. Každý pokémon, který dosáhne 0 HP, nesmí být za žádných okolností žádným způsobem oživován a při nejbližší návštěvě pokécentra musí být vypuštěn.
  2. Po zpřístupnění pokéballů se smí hráč pokusit chytit jen prvního pokémona, co v každé jednotlivé oblasti potká. Pokud selže, nemá nárok na další pokus.
  3. Hráč smí vlastnit jen jednoho pokémona od každého druhu. Pokud by byl pokémon z pravidla 2 v rozporu s 3, hráč ho nesmí chytit a může chytit dalšího.
  4. Legendární ptáci se nesmí chytat. Stejně tak jsou zakázáni všichni pokémoni obdržení od NPC kromě startera. Toto se vztahuje i na výměny.
  5. Hráč je trenér a proto si své pokémony trénuje sám poctivě, využití daycare je tedy proti pravidlům. Stejně tak zneužívání jakýchkoliv glitchů nebo bugů.
  6. Black out je definitivní konec hry, žádné continue. Stejně tak hráč nezneužívá ukládání k útěku z nepříjemných situací, slouží jen k uložení postupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat