15. června 2011

Re-Pika 6: S.S. Anne

Tak jsme konečně dorazili do Vermilion City, přístavního města a sídla třetího gymu. Obhlédli jsme si i okolí, které nabízelo mnoho možností tréninku a také jednu možnost umrtí, kterou ihned využil Freud. Už si začínám na ty mrtvé pokémony zvykat.

Doufal jsem, že přímo v přístavu se mi konečně podaří jízdenku na S.S. Anne někomu prodat, nicméně jediný, kdo na ní reagoval, byl námořník, který mě bez ohledu na mé protesty dotlačil až na samotnou loď. Pobyt zde byl jeden z mých nejhorších zážitků. Polovina posádky má mořskou nemoc a druhá polovina se mě snažila zabít za pomoci nejrůznějších mořských oblud. K tomu všemu mě ještě zastavil kdosi, kdo tvrdil, že je můj rival, a neodešel dokud jsem nepovraždil všechny jeho pokémony. Jako vrchol večera mě kapitán lodi pozvracel druhou botu, která mi ještě zůstala čistá po oné nešťastné události v Ceruleanu...

Jediným světlým okamžikem bylo, když jsem se na molu mohl na chvíli zastavit a ozkoušet si svůj nový rybářský prut. Chytil jsem si pěkného kapříka, který se těší dobrému zdraví a brzy se určitě stane aktivním členem našeho týmu.


BRAMBO (nidoking) L: 28
Thrash, Double Kick, Poison Sting, Horn Attack

BROKOLVICE (gloom) L: 26
Absorb, Sleep Powder, Acid, Cut

ZOBAN (pidgeotto) L: 20
Gust, Sand-Attack, Quick Attack

PLOUTVA (magikarp) L: 17
Tackle, Splash


Mrtví:
FREUD (drowzee) L: 20, KRTECEK (DIGLETT 18), KONG (mankey 12), ALEXANDR (sandshrew 13), OTESANEK (belsprout 15), JAMA (rattata 16), MUSKATYR (caterpie 5), ZOMBIKA (pikachu 11), KARETA (pidgey 16), TOPYR (zubat 12)

14. června 2011

Re-Pika 5: Doplnění stavu

S přihlédnutím k mému dvoučlenému týmu bylo jasné, že první věc na programu je získání dalších členů. To se vcelku vydařilo - nejprve se k nám přidal nový pidgey, následně drowzee a nakonec ještě diglett. To bychom měli tým opět na dostatečných pěti členech. Kdyby se tedy nenechal diglett Krteček zabít při plném HP jediným criticalem od nidorana stejného levelu...


BRAMBO (nidoking) L: 24
Thrash, Double Kick, Poison Sting, Horn Attack

BROKOLVICE (gloom) L: 24
Absorb, Sleep Powder, Acid, Poisonpowder

FREUD (drowzee) L: 20
Confusion, Hypnosis, Disable, Pound

ZOBAN (pidgey) L: 17
Gust, Sand-Attack, Quick Attack


Mrtví:
KRTECEK (DIGLETT 18), KONG (mankey 12), ALEXANDR (sandshrew 13), OTESANEK (belsprout 15), JAMA (rattata 16), MUSKATYR (caterpie 5), ZOMBIKA (pikachu 11), KARETA (pidgey 16), TOPYR (zubat 12)

13. června 2011

Re-Pika 4: VS Misty

Zdá se, jako by prokletí, které ukončilo původní Pikalocke už v počátku, usedlo i na Re-Pika. Ani nevím kde začít... Vše se to seběhlo neuvěřitelně rychle. Potom, co mě opustili Zombika, Kareta a Topýr jsem myslel, že jsem připravený na nejhorší, ale opak byl pravdou. Následovala Jama, která nezvládla souboj se zákeřným trenérem. Poté na mírnou neopatrnost doplatil Alexandr. A nakonec padly i mé dva nejnovější přírůstky - Kong a Otesánek. Jediným přeživším ceruleanského masakru se stal Brambo...

Ve strachu o svého posledního pokémona a o celé své dobrodružství jsem použil jeden ze mnou nalezených moonstones a nechal Bramba předčasně vyvinout a s jeho pomocí zamířil na místo naší poslední naděje. Doposud nenavštívenou Route 25. Zde se nám podařilo odchytit oddishe, který dostal jméno Brokolvice a stal se novým členem mého nedobrovolně zredukovaného týmu. Už v trochu lepší náladě jsme dorazili až na mys, kde se nám opět kdosi pokoušel něco vnutit. S trochu štěstí vyměním ony jízdenky na loď za něco užitečného.

Pak už zbývala jediná další zastávka - místní gym. Naštěstí se Brokolvice s její typovou výhodou ukázala jako skvělá zbraň proti Misty. Bez Brambovy pomoci vyčistila celý vodní gym na jeden zátah. Další odznak je náš!

S nově utvořeným pevným jádrem týmu jsme se vydali směrem na Vermilion a vše, co se nám postavilo do cesty jsme nemilosrdně zlikvidovali. Teď už se žádné další předchozí chyby opakovat nebudou. Titul šampiona bude můj!


BRAMBO (nidoking) L: 23
Thrash, Double Kick, Poison Sting, Horn Attack

BROKOLVICE (oddish) L: 20
Absorb, Sleep Powder, Stun Spore, Poisonpowder


Mrtví:
KONG (mankey 12), ALEXANDR (sandshrew 13), OTESANEK (belsprout 15), JAMA (rattata 16), MUSKATYR (caterpie 5), ZOMBIKA (pikachu 11), KARETA (pidgey 16), TOPYR (zubat 12)