25. května 2011

Re-Pika 3: Mt. Moon

Od porážky Brocka se toho událo tolik, že ani nevím kde začít. Na Route 3 se k nám přidal sandshrew Alexandr a uvnitř Mt. Moon zubat Topýr. Později se na Route 4 připojil i mankey jménem Kong. Skrze samotnou horu jsme tedy prošli bez větších problémů a dokonce se nám někdo pokusil vnutit pokémonní fosílii, ale o darované pokémony v našem týmu nestojíme.

Před východem se nás pokusil zadržet pár mlékařů (tím si nejsem úplně jistý, ale byli oblečení celí v bílém), ale Jama všechny jejich pokémony zlikvidoval jednou ranou nově naučeného Hyper Fang a umožnil nám bezpečnou cestu do Cerulean City. Tam jsme ale narazili na první problém. Rivala, jehož rattata také uměla smrtící Hyper Fang. Její vinou jsme přišli o další dva drahocenné členy party, Karetu a Topýra...

BRAMBO (nidorino) L: 17
Horn Attack, Leer, Tackle, Double Kick

JAMA (rattata) L: 16
Hyper Fang, Tackle, Water Gun, Quick Attack

ALEXANDR (sandshrew) L: 12
Scratch, Bide, Sand-Attack

KONG (mankey) L: 9
Scratch, Leer, Low Kick


V záloze:
-

Mrtví:
MUSKATYR (caterpie 5), ZOMBIKA (pikachu 11), KARETA (pidgey 16), TOPYR (zubat 12)

22. května 2011

Re-pika 2: VS Brock

Od minulého setkání s Brockem jsem už tentokrát věděl jak na něj. Kareta a Brambo předvedli skvělou spolupráci za pomocí Sand-Attacku a Double Kicku a Brock se ani nestačil rozkoukat než se jeho onix změnil na hromádku štěrku. Ani následující route nepředstavovala žádný problém, tamní trenéři neměli proti mému elitnímu týmu žádnou šanci. Zkrátka a dobře šlo vše naprosto skvěle.

Až do chvíle... než Zombika padl v boji. Zdá se, že ani nemrtví nejsou uchráněni před nezvratností osudu...

BRAMBO (nidoran♂) L: 14
Horn Attack, Leer, Tackle, Double Kick

KARETA (pidgey) L: 14
Gust, Sand-Attack, Quick Attack

JAMA (rattata) L: 11
Tackle, Tail Whip, Quick Attack


V záloze:
-

Mrtví:
MUSKATYR (caterpie 5), ZOMBIKA (pikachu 11)

17. května 2011

Re-pika 1: Nový začátek

Konečně jsem získal novou baterii pro svůj Yellow a můžu znovu začít své dobrodružství. O co jde se dočtete v úvodu a epilogu k "Pikalocke", není třeba to protahovat.

Po vzkříšení Pikablu pod jménem Zombika probíhalo všechno tak, jak se dalo čekat. Příliš rozdílů od Pikalocke zde nebylo, i můj tým, s kterým jsme momentálně vstoupili do Viridian Forest, se příliš neliší. Na Route 1 se k nám přidal pidgey, na route 22 nidoran♂, na route 2 rattata a v samotném Viridian Forest pak caterpie jménem Muškatýr, který nás ale během náročného tréninku nešťastně navždy opustil...


POKéMON:

ZOMBIKA (pikachu) L: 11
Thundershock, Quick Attack, Thunder Wave, Tail Whip

BRAMBO (nidoran♂) L: 9
Horn Attack, Leer, Tackle

KARETA (pidgey) L: 8
Gust, Sand-Attack

JAMA (rattata) L: 8
Tackle, Tail Whip, Quick Attack


V záloze:
-

Mrtví:
MUSKATYR (caterpie 5)

14. května 2011

Cyndalocke 2: 2: 2: 2: 2: 2:

Takže jdu po první stezce a hned po prvním kroku mě napadne Rattata. Zeiro jí porazí levou zadní a pohnu se dál. Ukáže se, že od jisté smrti Hoothootem mě zachránila jenom bobule, kterou od Elma Zeiro držel. To není dobré. Podle Pokédexu má Cyndaquil nejnižší HP a Defense ze všech tří. Budu doufat, že mi někde brzo neumře.

Došel jsem tedy k Panu Pokémonovi (nechtěl bych se tak jmenovat), vyzvednul si od něj vejce a se svým Cyndaquilem již kolem levelu deset jsem cestou zpět k Elmovi hravě porazil svého budoucího rivala. Elm zahlédne že jsem od Oaka dostal Pokédex, řekne že musím mít výborný potenciál stát se šampionem, a pošle mě za prvním stadionem. Cestou se rozloučím s matkou, která mi slíbí uschovávání peněz. Jak se k ní magicky po každém souboji dostanou, nevím.

Mým prvním přírůstkem do týmu se ukáže být Rattata jménem Toronk. Jakýmsi nedopatřením mi ovšem již druhý souboj zemře. Hups.



Hnán paranoiou ze smrti prvního chyceného člena party se postarám aby se můj další přírůstek, Pidgey jménem Flanka, dostala již na prvních dvou stezkách na decentní level. Skoro bych potom zapomněl využít možnosti nakouknout na Route 46, kam si zaběhnu a chytím Geoduda jménem Terasa. Přestože se z nepatrného damage co způsobovala nejprve zdála jako těkžý oříšek k vytrénování, stačilo pár soubojů proti divokým Metapodům a ukázalo se že bude jistě skvělým pomocníkem.



Zeiro / Cyndaquil :L12 ♂
Tackle, Leer, Smokescreen, Ember
Flanka / Pidgey :L11 ♀
Tackle, Sand-Attack, Gust
Terasa / Geodude :L8 ♀
Tackle, Defense Curl

(Prosím omluvte hrozné ilustrace. Já se fakt snažím.)

Cyndalocke: Nemámlepšínápady

Řekněme, že jsem byl přemluven, OK?

Takže jsem vytáhnul svůj krásný zelený Game Boy Pocket, vložím jednu ze svých dvou Gold cartridgí, tiše doufám že jsem se trefil do té co ukládá, a pustím. Slyším klasické Nintendo "cink" a uvědomím si, že na obrazovku vůbec nevidím -- takže jdu rozsvítit zatímco mi hraje intro. Ha, tohle jsem už déle neslyšel.

Nuzlocke jsem dělal již dvě, s trošku jinými pravidly, nicméně přijmu Behold3rovo (box se jménem HEAVEN je pro slabochy!) a s originálním jménem Sonke se vrhám do hry.

Intro myslím nemá smysl moc rozebírat, akorát mi znovu hořce připomíná, že bych se měl někdy konečně naučit názvy dnů v angličtině. Hups, on asi není zimní čas, co? No, nevadí. Při výběru Pokémona se rozhodnu pro Cyndaquila, protože moje poslední dvě dobrodružství v Kantu byly s Chikoritou a Totodilem. Jako každý správný nuzlockář mu dám jméno; opět sáhnu po svých schopnostech kreativity, kouknu na abecedu a vyplodím "Zeiro". Budiž.

Jelikož nemám dost vyvinutý smysl pro humor abych kreslil komiksy k mému dobrodružství, rozhodl jsem se místo toho rozvinout svoje schopnosti a zkusit malovat přírůstky do party. (Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží.) Asi po více jak dvaceti překreslování těla dostal něco co vypadá jako Cyndaquil, si ho prohlédněte nebo něco.


Zeiro / Cyndaquil :L5 ♂
Tackle, Leer

Pikalocke Ω: Prokletý run

Tři dni po jeho začátku můj první nuzlocke challenge oficiálně končí...

Všechno šlo krásně, formoval se nám tu úžasný tým a bez sebemenších potíží jsme došli až do nitra Mt. Moon. A pak se vše zvrátilo proti nám. S Pikablu a ostatními se už nikdy neuvidím.

První selhání přišlo ze strany Bloggeru, který svým neplánovaným výpadkem nenávratně (i když je tu malinká šance, že se ještě objeví) zlikvidoval tři nejnovější posty včetně komiksů, které jsem si zapoměl uložit, a všechno nastavení blogu. Řádná rána pod pás, ale narozdíl od té druhé se z ní dá snadno zotavit.

Z toho, že mi odešla baterka v Yellow, ne. Z počátku fungovala stejně dobře jako před 10ti lety a najednou z ničeho nic je každý můj save zničený. Baterku jsem objednal novou, v pondělí či úterý dorazí (naštěstí stojí jen 6 Kč a 19Kč poštovné), ale Pikablu, Nolana, Mortara, Esopa, Hildegard, Nomaus a Blitze (ok, toho jsem ani netrénoval) mi to nevrátí.

Konečný stav týmu (trochu odhadovaný):

PIKABLU (pikachu) L: 15
Thundershock - Quick Attack - Double Team - Thunder Wave

NOMAUS (rattata) L: 14
Tackle - Quick Attack - Tail Whip

HILDEGARD (nidoran♀) L: 13
Tackle - Scratch - Growl

NOLAN (nidoran♂) L: 15
Horn Attack - Tackle - Leer - Double Kick

ESOP (pidgey) L: 14
Gust - Sand Attack - Quick Attack

MORTAR (geodude) L: 13
Tackle - Defense Curl

12. května 2011

Pikalocke 4: Versus Brock

Bez jakýchkoliv problémů jsme s mým už pětičleným týmem projeli zbytkem Viridian Forest jako horký nůž máslem. Zdálo se, že nás už nemůže nic zastavit, ale opak byl pravdou...

Po obhlídce Pewter City a návštěvě muzea došlo na nevyhnutelné. Na souboj s místním gym leaderem, Brockem. Jelikož všechny moje útoky tvoří pouze typy normal, neefektivní proti rock, a electric, nepoužitelné proti ground, a jelikož oba Brockovi pokémoni jsou rock/ground, už to vypadalo, že s mým nízkým útočným potenciálem nebudu mít šanci Brockovy silné pokémony porazit. Ale hrdinou dne se stal Esop, nejmladší člen týmu, který svým sand-attackem snížil celkový damage protivníkova týmu na přijatelnou míru. A díky jeho zákroku jsme nakonec od Brocka odešli bez jediné ztráty a s prvním odznakem v rukou!

POKéMON:


PIKABLU (pikachu) L: 12
Thundershock - Quick Attack - Tail Whip - Thunder Wave

NOMAUS (rattata) L: 12
Tackle - Quick Attack - Tail Whip

HILDEGARD (nidoran♀) L: 11
Tackle - Scratch - Growl

NOLAN (nidoran♂) L: 12
Horn Attack - Tackle - Leer - Double Kick

ESOP (pidgey) L: 12
Gust - Sand Attack - Quick Attack

Pikalocke 3: Nové přírůstky

Podnikl jsem se svými pokémony krátkou inspekci Route 22, kde jsem narazil na malou roztomilou nidoran. Byla asi po odchycení mírně vyděšená, protože mě následně pomočila. To se ale ukázalo jako pozitivum ve chvíli, kdy jsem vstoupil na Route 2 a pach nidoraní samičky přilákal statného samečka, kterého jsem také odchytil.

Po troše intenzivního tréninku jsme se rozhodli prozkoumat Viridian Forest, kde se oba nidorani ukázali jako skvělí bojovníci. Vsadím se že Brock už se teď třese strachy.

Ve Viridian Forest jsem taky konečně narazil na pidgeyho, kterého jsem chtěl potkat už na Route 1, a úspěšně ho odchytil. Což ovšem znamená, že jsem bez jakýchkoliv bug type pokémonů...


POKéMON:


PIKABLU (pikachu) L: 11
Thundershock - Quick Attack - Tail Whip - Thunder Wave

NOMAUS (rattata) L: 10
Tackle - Quick Attack - Tail Whip

HILDEGARD (nidoran♀) L: 9
Tackle - Scratch - Growl

NOLAN (nidoran♂) L: 10
Horn Attack - Tackle - Leer

ESOP (pidgey) L: 4
Gust

11. května 2011

Pikalocke 2: Viridian City

První pokébally! Nový člen týmu! Sice jsem doufal v pidgeyho, ale rattata mě určitě ještě mile překvapí. Nomaus je momentálně na levelu 3, ale to se rychle napraví.

Při procházce s Pikablu a Nomaus po Viridian City jsme potkali zvláštního staříka. Při pohledu na mojí rattatu chycenou bez ubrání HP do prvního pokéballu se pokusil můj čin zopakovat. Po neúspěchu pak zostuzen utekl s chabou výmluvou, že si potřebuje udělat nákupy.


POKéMON:

PIKABLU (pikachu) L: 11
Thundershock
Quick Attack
Tail Whip
Thunder Wave

NOMAUS (rattata) L: 3
Tackle
Tail Whip

Pikalocke 1: Route 1

Po odbytí neovlivnitelného úvodu jsme se společně s mým novým svěřencem Pikablu, který se po vyhraném souboji s rivalem mohl pyšnit 6. levelem, ocitli na Route 1. A jelikož chytáním se lze bez ballů zabývat jen těžko, rozhodli jsme se usmažit cestou do Viridian City pár pidgey thundershockem. Šlo to jako po másle, Pikablu se ani nezapotil (i když jeden protivný pidgey lv 7 se nám pokusil zkřížit plány) a po první vycházce disponuje pěkným levelem 8 a půl.


POKéMON:

PIKABLU (pikachu) L: 8
Thundershock
Growl
Tail Whip
Thunder Wave

Pikalocke Α: Pravidla

Pikalocke byl můj první pokus o nuzlocke challenge na hře, kterou jsem nikdy pořádně nehrál (dohrál jsem z první generace pouze Red) hraný na GBC (žádný emulátor, originální HW). Bohužel, jak si můžete přečíst v postu "Pikalocke Ω: Prokletý run" se nezdařil z technických důvodů. Určitě se ale pokusím o další hned jak budu mít příležitost!

A ano, byl zde původně lepší text, ale ten se také ztratil, zůstaly jenom původní pravidla mého challenge.

Závazná pravidla Pikalocke:

  1. Každý pokémon, který dosáhne 0 HP, nesmí být za žádných okolností žádným způsobem oživován a při nejbližší návštěvě pokécentra musí být vypuštěn.
  2. Po zpřístupnění pokéballů se smí hráč pokusit chytit jen prvního pokémona, co v každé jednotlivé oblasti potká. Pokud selže, nemá nárok na další pokus.
  3. Hráč smí vlastnit jen jednoho pokémona od každého druhu. Pokud by byl pokémon z pravidla 2 v rozporu s 3, hráč ho nesmí chytit a může chytit dalšího.
  4. Legendární ptáci se nesmí chytat. Stejně tak jsou zakázáni všichni pokémoni obdržení od NPC kromě startera. Toto se vztahuje i na výměny.
  5. Hráč je trenér a proto si své pokémony trénuje sám poctivě, využití daycare je tedy proti pravidlům. Stejně tak zneužívání jakýchkoliv glitchů nebo bugů.
  6. Black out je definitivní konec hry, žádné continue. Stejně tak hráč nezneužívá ukládání k útěku z nepříjemných situací, slouží jen k uložení postupu.

Úvod k Nuzlocke CZ

Vítejte na blogu české verze Nuzlocke Challenge.

Nuzlocke je soubor pravidel, které si sám hráč určí na počátku hraní libovolné pokémon hry a pak se jimi za každých okolností drží. Cílem těchto pravidel je uměle zvýšit obtížnost her a tím před hráče postavit výzvu, která láká k jejímu překonání. Dalším vlivem těchto pravidel je využití zajímavých ale slabých pokémonů, kteří by jinak zůstali bez užitku...

Dvěmi hlavními pravidly Nuzlocke Challenge je release padlých pokémonů - jinými slovy permanentní smrt vašich postav - a chytání pouze prvního pokémona v oblasti. Další pravidla pak záleží čistě na hráči, je ale všeobecným zvykem pojmenovávat všechny pokémony a "black out" považovat za game over i v případě, že jsou ještě živí pokémoni dostupní v PC...

Tento blog je otevřený všem, kdo by chtěli psát o průběhu svého Nuzlocke Challenge. Stačí když nás jakkoliv kontaktujete - například komentářem přímo sem do blogu.